Nyhedsartikler

Næste kursus i Avanceret Ekkokardiografi 13. december 2018

Tilmelding er nu åben. Læs mere. 

Ny endocarditis-artikel

Takket være et meget stort arbejde fra Nana Valeur og Henrik Egeblad er artiklen om endocarditis blevet opdateret. Artiklen er udvidet, og indeholder et meget stort antal videoclips, både TTE og TEE, og også nye 3D-optagelser. God fornøjelse! (og husk at bruge en opdateret browser, videoer kommer aldrig til at køre godt i IE7...)

Flere nye artikler - mitralklappen og systolisk funktion

To nye artikler er publiceret på hjemmesiden: Mitralklappens anatomi af Nana Valeur og Systolisk funktion af LV af Kim Munk og Jacob Møller.

Flere nye artikler

Efter stort arbejde af Dorte Guldbrand og Søren Strange er hele sektionen om 2D ekkokardiografi nu revideret, og er nu publiceret efter review blandt hjemmesidens videnskabelige referenter. Der er tale om nogle af de mest besøgte artikler her på ekkokardiografi.dk, og I ønskes god fornøjelse med det nye indhold!

Nye klapguidelines fra ESC

På ESC-kongressen i München er de nye europæiske klapguidelines blevet fremlagt.

De indeholder en del om TAVI, MitraClip er med for første gang, og afsnittene om insufficiens er udvidede.

Kurser i udlandet

Listen over kurser i udlandet er opdateret, og indeholder links til de europæiske, amerikanske og britiske selskabers egne oversigter. Giv gerne Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.om andre kurser, der mangler på listen.

Problemer med videoer i foredrag rettet

Der har været problemer med at køre videoerne i kursusforedragene.

Alle videoer er nu konverteret til .wmv, der burde afspilles i Powerpoint uden problemer. Det har også medført, at zip-filerne til download er blevet væsentligt mindre.

Underviserne på kuserne bør downloade de nye filer vedr. foredragene: Nye metoder, AS og RV på Ekko 2; LV systolisk funktion, Klapper 1 og 2 og 2D ekko på Ekko 1.

Nordic Cardiovascular Imaging kongres

Blev vellykket gennemført på Panum d. 15.-16. juni, med state-of-the-art forelæsninger, posters, oscar-uddeling, live cases fra RH og middag i Tivoli, hvor Kashmir leverede musik til kaffen. Se programmet her.

Næste års møde bliver i Gøteborg.

Nye, reviderede artikler på hjemmesiden

Redaktionen, en række eksterne meforfattere og de videnskabelige referenter er i øjeblikket i gang med en opdatering af indholdet på siden, i første omgang sektionerne Teknik og Guidelines.

De to første reviderede artikler har nu været gennem review, og er publiceret - klik links for at se dem eller find dem i menuen herover:

Torakal aortadissektion af Kim Munk og Gunnar Jensen

Hjerteruptur ved AMI af Kim Munk og Christian Hassager

Kursusforedrag til Ekko 1 nu tilgængelige

Efter stort arbejde fra forfatterne og review i arbejdsgruppen er de nye foredrag til DCS Ekkokursus 1 nu lagt på hjemmesiden - netop i tide til årets første kursus.

Find dem under menupunktet "Uddannelse", eller klik her.

Ekkokardiografi.dk har fået en søsterside

Det Svenska Hjärtförbundets Arbetsgrupp för Ekokardiografi har fået en flot hjemmeside, som vi glæder os til at følge vokse sig stor. Se den her: Ekokardiografi.se

Beretning fra EuroEcho 2011 i Budapest

EuroEcho foregik i Ungarns smukke hovedstad 7.-10. december, og havde fra i år fået efternavnet "& other Imaging Modalities". Der var da også lidt mere CT og MR end tidligere – men det er fortsat ekko der fylder. Hovedtemaerne var klapsygdom og LV funktion, og der var danske bidrag med.

Læs mere: Beretning fra EuroEcho 2011 i Budapest

Ekko 2-slideshows opdaterede

Via en flot indsats af Jordi Dahl, Thomas Guterbaum og Kim Munk har Ekko 2-foredragene fået en grundig design-mæssig overhaling. Der foreligger nu også zippede mapper med alle videoerne til download.

Se resultaterne her.

Velkommen til det nye ekkokardiografi.dk

Ekkokardiografi.dk har fået nyt udseende! Vi håber, I vil tage godt imod det nye design - vi har forsøgt at bevare de bedste elementer fra det gamle, herunder en lettilgængelig menu og, selvfølgelig, en ekkorums-venlig, mørk baggrund. Langt de fleste emner kan findes samme sted som tidligere.

Læs mere: Velkommen til det nye ekkokardiografi.dk